Month: April 2013

Koninginnedag!

Zelf vind ik vandaag een bijzondere dag, ik heb wel iets met het koningshuis.
We zijn nu halverwege het programma op televisie en er zijn al een aantal mooie familiemomenten voorbij gekomen, als een echt oud vrouwtje geniet ik daarvan!


Zelf heb ik natuurlijk ook wat extra’s gedaan voor Koninginnedag; een shirtje gemaakt, nagels opgeplakt, tompouces gemaakt en Cassie verkleed.

Hele fijne Koninginnedag iedereen!

Sephora Nailpatches

Mijn favoriete nagelstickers zijn absoluut de nailpatches van Sephora.
Omdat Sephora helaas ons landje gaat verlaten waren de nagels vorige week afgeprijsd van €9,99 naar €2,50 en heb ik even flink ingeslagen.


Wat zo fijn is aan deze nagels is dat je ze niet in vorm hoeft te knippen maar ze gewoon kunt opplakken en makkelijk kunt afscheuren aan de bovenrand.

Met een topcoat blijven ze bij mij wel 2 weken mooi zitten!

Nailart

De afgelopen weken ben ik wel 10 keer de Kruidvat binnen gelopen om te kijken of de limited edition nail pearls van Catrice al binnen was, de 10e keer met resultaat!


Ze verkopen de potjes in 2 kleuren, wit en roze voor €2,99. Het zijn kleine pareltjes die je over je nagellak kunt uitstrooien. Heel makkelijk en met een superleuk resultaat.

Als basecoat heb ik de Dark Coral nagellak van Pieces gebruikt.

Het potje parels wat ik heb heet C02 Sugar Shock.


Allereerst lak je dus je nagels, daarna strooi je de pareltjes er overheen. Om te zorgen dat ze extra goed blijven zitten kun je een topcoat gebruiken.

Ik heb het nagel voor nagel gedaan zodat de lijm goed nat was en de pareltjes goed blijven zitten.
Ook is het handig om een glas of kommetje onder je vinger te houden tijdens het strooien zodat je niet onnodig pareltjes hoeft weg te gooien.


Op de foto lijken de pareltjes haast wit. Als je een lichtere of helemaal blanke basecoat gebruikt, steekt het roze beter af. Ook heeft dit te maken met het licht want ik het echt zien ze er wel meer roze uit.

Zie hier het resultaat!



Marie-Stella-Maris

Zelf probeer ik naast budget producten ook producten te kopen die verantwoord zijn, zoals bijvoorbeeld enveloppen van gerecycled papier, biologisch vlees en producten waarvan een deel naar een goed doel gaat.


Al een tijdje zag ik de reclame van Marie-Stella-Maris op televisie, ik besloot een flesje te kopen en wat meer uit te zoeken over dit merk.

De flesjes kosten bij Albert Heijn ongeveer €1 voor 0,5 liter. De smaak vind ik zelf eigenlijk hetzelfde als kraanwater maar ik ben wat dat betreft misschien niet zo’n fijnproever.

Het motto van dit merk is “Drink water, give water”. Toen ik de site (www.marie-stella-maris.com) bezocht las ik dat er per verkochte liter 5 cent naar drinkwaterprojecten gaat, best weinig vind zelf.

Het huidige project is een verbeterde toegang tot schoon drinkwater creëren in Mweteni, Tanzania.

Met het ingezamelde geld wordt een zwaartekracht-traject aangelegd waarbij water vanuit een hoger gelegen bron naar de dorpen geleid wordt. Het plan is om in deze regio 5 van deze trajecten aan te leggen, waarvan er 1 in 2011 al voltooid is.


Goed project in ieder geval, ik heb natuurlijk geen verstand van productiekosten etc., maar het lijkt mij dat er wel wat meer dan 5 cent per verkochte liter naar de projecten zou kunnen gaan.

Opmerking 21-05-2013: Van Stella Maris kreeg ik de opmerking dat de genoemde prijs in mijn blog niet klopte, ik heb inderdaad een foutje gemaakt. De halve liters worden verkocht voor €0.39 per flesje en waren die bewuste week ik de bonus: 3 flesjes voor €0,99. Hierdoor moet ik mijn mening over de opbrengsten wat terugtrekken en vind ik het bedrag per verkochte liter dat naar de projecten gaat een stuk redelijker!


Return to Sender

Return to Sender maakt producten die allemaal een eigen verhaal hebben, ook willen ze graag weten wat het verhaal van de kopers is, waar kochten ze juist dat product?
Ze zoeken altijd naar bijzondere producten gemaakt in de armste delen van de wereld. De winst die gemaakt wordt met de verkoop, gaat direct terug naar de makers en educatieve projecten in hun regio.
Hun doel is een bijdrage leveren aan armoedebestrijding over de hele wereld.


De producten van Return to Sender zijn niet heel goedkoop, maar wel betaalbaar. Zelf betaal ik liever wat meer voor een product dat op een eerlijke manier gemaakt is en waarmee ik een bijzonder project steun.

Van mijn moeder kreeg ik onderstaand kettinkje, gemaakt in Thailand.

De ketting is gemaakt door een familiebedrijf met 250 werknemers, waarvan het grootste deel vrouw is. De bedrijfscultuur is geïnspireerd op het boeddhisme en de vrouwen krijgen een eerlijk inkomen.


De producten worden verkocht bij HEMA en in de webshop van www.returntosender.nl

Hebbekrats

Als ik niks te doen heb, ga ik vaak op zoek naar leuke, goedkope of bijzondere webshops, zo kwam ik ook terecht bij Hebbekrats.


Toen ik op de site kwam, vond ik het er eerst niet echt bijzonder uitzien maar ik besloot toch even bij de sieraden te kijken, gelukkig maar!

In de webshop bieden ze allerlei artikelen aan die op dit moment populair zijn voor hele lage prijzen.


Ze hebben echt ontzettend leuke kettingen, armbanden en andere accesoires. 

Zo zag ik een ketting met een klein luchtballonnetje, met een camera en een robotje.


Omdat ik ongeveer alles wilde hebben, mocht ik 1 ding uitkiezen van mijzelf.

Ik ging voor onderstaand armbandje wat maar 0,95 kostte!
Ook goedkoop wat moois scoren? Ga naar www.hebbekrats.nl

14-04-2013: Helaas is het armbandje op dit moment tijdelijk niet leverbaar, maar genoeg ander moois!

Een Nieuw Avontuur

Vandaag een ge-wel-di-ge webshop ontdekt: www.eennieuwavontuur.com.
Voor ik de site bezocht wist ik gewoon al dat het fantastisch zou zijn, wat wil je anders met zo’n naam!


Een nieuw avontuur is de webshop van omstebeurt, een papierwarenhuis opgericht in 2007.

Als je de site bekijkt zie je meteen dat de eigenares, Martine, een groot liefhebber is van mooi papier, diy en originele producten.


Ze verkoopt werkelijk van alles, mijn creatieve hart gaat er sneller van kloppen. Veel diy-materiaal, notitieboekjes, kantoorartikelen, masking tape, speelgoed en nog veel meer!

Verrassend, maar mijn favoriete item vind je terug in de categorie “Bureau & Kantoor”.

Dit konijntje wil ik meteen adopteren. Zijn oortjes zijn een schaar en het loof van de wortel is gemaakt van paperclips. Ik denk dan meteen, maar waar koop ik groene paperclips als ze op zijn?


Geen fashion of make-up maar zeker de moeite waard!

My name is Simone

Wederom in Viva een geweldige ontdekking gedaan.
Knuffels!


De knuffels worden gemaakt door  de Franse Caroline Castagna-Suarez onder de merknaam My name is Simone.

Ze haalt haar inspiratie uit personen uit haar directe omgeving, designers en popsterren.
Mijn absolute favorieten zijn Karl Lagerfeld en Dita von Teese!


Je kunt de knuffels onder andere bestellen op www.knuffelsalacarte.nl, leuk is dat je hier maar €1,95 verzendkosten betaald. De poppen zelf kosten €23,95.

Op de website van My name is Simone is nog veel meer moois te zien: www.mynameissimone.com.

ELLE Stijlbijbel

Ik heb de ELLE Stijlbijbel van dit voorjaar doorgespit en bekeken waar wij aankomend seizoen in geacht worden te verschijnen. Ik kwam dingen tegen waarvan ik dacht, moet dit?, maar gelukkig ook heel veel prachtige dingen, dure dingen, glimmende dingen en wishlist dingen!

Gekleurde pailletten en stiksels, Chanel
Geen Chanel zonder parels

MC Hammer says hi! Wishlist +1
Ook het bomberjack is weer maatschappelijk verantwoord. Wishlist +1
Hebben!

Toppertje uit de webshop www.elle.nl/shop

DIY Schilderijtje

Mijn lieve vriendinnetje Michelle krijgt een nieuwe kamer, en daar hoort natuurlijk een schilderijtje bij met haar favoriete tekst!

De ondergrond heb ik geverfd met een spons voor een leuk effect.
Daar knip je letters uit tijdschriften in de gekozen kleur, plakken en ever overspuiten met haarlak!

Dit kun je natuurlijk met alle kleuren, vormen en letters doen.
Leuk idee voor een origineel cadeautje 🙂