Month: February 2013

Nailart

Eerder schreef ik al dat ik het erg leuk vind om me bezig te houden met nagels.
Hieronder 2 foto’s!
De eerste kocht ik bij Primark voor €1,50. Ze zijn erg slap en blijven dan ook niet lang zitten maar wel heel leuk voor een avondje uit!
De tweede heb ik zelf gemaakt door blanco nepnagels zwart te lakken en te beplakken met roze steentjes, deze bleven tot mijn verbazing erg lang mooi.

Shoplog!

Gisteren was het idee om “even” Utrecht in te gaan voor de gezelligheid en een beetje winkels kijken.
Slecht idee.
Want winkels “kijken” kan ik dus niet.

Met kleding kan ik me de laatste tijd redelijk inhouden, maar schoenen..
Ik moet hier even bij vermelden dat ik zo’n 50 paar heb staan en de collectie een klein ruimtegebrek veroorzaakt en ook mijn moeders zolder terroriseert.
Maargoed, het komt er dus op neer dat als ik mooie schoenen zie, ik ze MOET hebben, ik kan ze gewoon niet laten staan.
Eigenlijk een soort ziekte he?
Zou FBTO dit vergoeden?

Gisteren gingen we Amigo binnen waar mijn oog meteen viel op prachtige enkellaarsjes, ze zaten ook perfect.
Aangezien het 2e paar voor €1 was kon ik er net zo goed een paar bij zoeken toch?
Zo gezegd, zo gedaan.

Hieronder mijn aankopen.
De schoenen kostten samen €66 en het jasje van H&M €39,95.

Peter Heerschop

Afgelopen zaterdag heb ik eindelijk weer het theater bezocht, de voorstelling van Peter Heerschop.


Ik werk naast het theater hier in Tiel en toen ik vrijdag op weg naar huis was zag ik de poster hangen, Peter Heerschop had een solovoorstelling!

Eenmaal thuis heb ik eerst mijn vriend enthousiast gemaakt en daarna meteen kaartjes besteld, die waren gelukkig nog beschikbaar.

Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Bij Kopspijkers en Ik Hou van Holland vond ik Peter altijd hilarisch maar een solovoorstelling?

Zaterdag begon de voorstelling om 20:00 uur.

We hadden plekken bijna achteraan maar omdat de zaal niet zo groot was was niet niet erg.


Peter begon meteen goed. Hij refereerde naar zijn tijd als leraar en behandelde ons als een klas. Ik kan helaas niet de hele voorstelling beschrijven. Peter heeft verschillende actuele onderwerpen behandeld en veel over zichzelf verteld op een komische manier. De titel van de voorstelling is Gelukszoekers en er werd dan ook veel gesproken over wat iemand nou gelukkig maakt.

De stukjes die me echt bij zijn gebleven zijn het nadoen van So You Think You Can Dance, Peter kan hilarisch dansen, en de beschrijving van het inslapen van het konijn van zijn dochter.


Al met al was het een hilarische voorstelling. Peter heeft veel zelfspot en heeft een prachtige voorstelling neergezet met zowel humor als een boodschap. Het was mooi dat hij zo dicht bij zichzelf bleef en een ontzettend persoonlijke voorstelling speelde.

Als de voorstelling nog bij jullie in de buurt draait raad ik zeker aan om erheen te gaan!

Update 07-03-2013: Gister las ik in Cosmopolitan dat de hilarische choreografie uit de voorstelling gemaakt is door Jan Kooijman, leuk!

Biosilk!


Het leek me leuk om een keer een review te doen over een van mijn favoriete producten: Biosilk Silk Therapy.


Wat is het?

Biosilk Silk Therapy is een zijde-achtig serum voor in je haar. Het herstelt je haar en is geschikt voor ieder haartype. Ook kun je het gebruiken voordat je je haar gaat stijlen, krullen of föhnen. Het maakt je haar glad en glanzend. Omdat zijde 3x zijn eigen gewicht aan vocht vast kan houden werkt het erg vochtregulerend wat vooral fijn is bij droog haar. Het bevat 17 van de 19 aminozuren, dit zijn zuren die ja haar van nature bevat. Je kunt het gebruiken in zowel schoon als ongewassen haar.


Wat kost het?

Biosilk is vrij prijzig maar ik vind het zeker het geld waard.
Verschillend per winkel kost het ongeveer €30 voor 150 ml.
Het is onder andere te koop bij Douglas.


Wat vind ik ervan?

Ik heb Biosilk leren kennen via mijn zusje die hier al jaren fan van was. Ik vond het altijd veel te duur maar toen ik zag wat het voor haar haren deed ben ik het toch gaan gebruiken.
Zeker met blonde extentions is het belangrijk om iets te gebruiken wat droog haar tegengaat en beschadigd haar hersteld.
Mijn haar word superzacht en glanzend en het herstelt absoluut. Het is niet zo dat ineens alle droge punten en droge plekjes weg zijn maar je ziet zeker verschil als je het ‘s ochtends en ‘s avonds gebruikt.
Ik gebruik iedere ochtend en avond een drupje ter grootte van een 20 cent muntje en smeer dit vooral in de punten. Als je het op de bovenkant van je haar smeert kan het er vet uit gaan zien.
Biosilk heeft meer producten voor droog haar zoals bijvoorbeeld shampoo en conditioner. Deze heb ik beide getest en waren ook erg fijn maar er zijn andere shampoos en conditioners voor minder geld die ik net zo goed vind werken.


Conclusie:

Ben je op zoek naar een product voor droog en beschadigd haar dat wel werkt en vind je het niet erg om wat meer uit te geven dan zou ik Biosilk Silk Therapy zeker een keer proberen of een proefmonster proberen te scoren!

Nep II

Nepnagels!


Ik heb al eerder beschreven dat ik, hoe fout het ook is, van nep hou in het artikel over extentions.

Iets waar ik echt niet zonder kan zijn nepnagels.
Vroeger was ik niet echt een meisje-meisje en had ik een hekel aan alles wat je mooi kan maken, zo ook aan  nepnagels.
Ik vond ze lelijk, ordinair en onhandig.


Een paar jaar geleden ben ik erg veranderd en meer een echt meisje geworden, ik ontdekte dat ik het leuk vind om met mijn uiterlijk bezig te zijn en dat jezelf mooi maken echt helpt om je beter te voelen.

Het is toch veel leuker om complimentjes te krijgen dan wanneer je mensen ziet denken; ”jeetje wat zie zij er uit”?


Daar begon mijn eerste ervaring met nepnagels. Ik liet ze zetten in een salon en was meteen verslaafd. Het storende aan nagellak vind ik dat je het zo vaak moet bijwerken. Met nepnagels heb je zeker een week prachtige nagels waar je niks aan hoeft te doen.

Ik was zo bezig met nepnagels dat ik zelfs besloot een thuisstudie te doen om ze zelf te leren zetten. Nu doe ik hier niet heel veel mee maar het is zeker handig om te zelf te zetten in plaats van iedere paar weken €40 betalen bij een salon.


Inmiddels heb ik vanalles geprobeerd; arcyl, gel, nagelstickers en plaknagels.

Nagelsstickers van Sephora zijn een van mijn favorieten. Ze zijn redelijk prijzig, ongeveer €10, maar heel makkelijk aan te brengen en blijven lang zitten.

Plaknagels zijn absoluut mijn favoriet. Plaknagels zijn voorgevormde nagels met een french manicure, kleurtje of printje. Ze worden geleverd met een potje lijm waardoor je ze makkelijk zelf kunt aanbrengen.

Bij de Primark verkopen ze leuke nepnagels voor €1,50, deze kwaliteit valt tegen maar voor een avondje uit zijn ze perfect, zeker als je een wat opvallender printje hebt waarmee je op een normale dag niet gezien wilt worden.

Bij de Op=Op winkel verkopen ze verschillende printjes voor €4, deze kwaliteit is redelijk goed. Bij mij bleven ze toch bijna 2 weken zitten.


Toen ik vorige week in de Intertoys op zoek was naar een klein muziekinstrument voor carnaval, viel mijn oog op onderstaande nagels. Ze kostten maar €4 dus heb ik ze meegenomen om te proberen.

Ze zitten er nu een week op en zitten goed vast en blijven mooi. De vorm is eigenlijk vierkant maar ik heb ze rond gevijld.
Verrassend om in zo’n winkel zulke leuke nagels tegen te komen!